Přemýšlím...

Agar-agar 20g Danfood

Produkt není k dispozici.

Agar-agar je želatina čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány. Vyrábí se z červené řasy gelidium, v Japonsku známé pod jménem Tengusa. Tato řasa obsahuje komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Ve své přírodní formě mají řasy velmi výraznou chuť. Proto je proces jejich zpracování velmi náročný.

Mezi její hodnotné vlastnosti patří schopnost snižovat hladinu cholesterolu, obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou, jód a železo, je vhodná pro vyčištění zažívacího traktu (při průchodu zažívacím traktem sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti), je také vhodná při potížích s klouby. Agar v organismu působí zásadotvorně, proto je vhodný pro kombinaci s ovocem (pomáhá neutralizovat kyselinotvorné ovoce).



Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků