Přemýšlím...

Čaj Bancha sypaný 100g Danfood

Produkt není k dispozici.
Čaj Bancha by v naší kuchyni určitě neměl chybět. Je vhodný pro běžné pití, neobsahuje thein, takže je vhodný i pro děti. Má detoxikační účinky a schopnost alkalizovat pH organismu.
 
Čaj se připravuje z lístků vzrostlého tříletého keře japonského čajovníku. Lístky se sklízí v pozdním létě nebo na podzim, kdy se thein stáhne do větví a kořenů. Předností čaje, která plyne z pozdní doby sklizně, je také jeho lehká zásaditost, která napomáhá při překyselení organismu, pomáhá posílit látkovou výměnu a má vysoký obsah vápníku. Při přípravě čaje z těchto větviček a lístků dochází k uvolnění velkého množství minerálních látek, jako např. vápník, hořčík, mangan, železo aj. Z jedné dávky čaje lze získat podobně jako u zeleného čaje více nálevů.
 
Účinky na organismus:
- tento čaj má velkou neutralizační schopnost při překyselení organismu a působí zásodotvorně
- jsou velmi vhodné pro: odlehčené ledvinové kúře - minerální látky s těchto čajů se neusazují v ledvinách, jsou totiž organismem plně vstřebatelné omývání nemocné kůže (např. bércové vředy, plísňová onemocnění kůže i nehtů) oplachování vlasů sedací koupele při gynekologických potíž


Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků