Přemýšlím...

Česká špalda loupaná 500 g Naše Biofarma

Produkt není k dispozici.
Špalda je prastará předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilnin na světě. Je vyjímečná svým složením a zajímavou oříškovou chutí. Podobně jako ostatní obilniny ji můžete využít jako přílohu, do masových či zeleninových směsí, na zapékání, karbanátky nebo do salátů.
Špaldová zrna jsme pro vás vypěstovali na naši vlastní ekologické farmě ve Velkých Hostěrádkách nedaleko Břeclavi. Špaldové zrno využijete po uvaření jako vhodnou surovinu při přípravě rizota, k zapékání se zeleninou či masem nebo jako samostatnou přílohu.
 
Vhodná je do polévek, salátů a po úplném rozvaření, případně rozmixování je výborná do pomazánek, nákypů, omáček a kaší.
Příprava: Špaldu propláchněte a namočte do studené vody asi na 12 hodin. Následně vařte 50 – 60 minut v osolené vodě s kapkou oleje.
 
Pšenice špalda představuje jednu z vůbec nejstarších kulturních obilnin. Vyniká jedinečnými nutričními vlastnostmi. Oproti klasické pšenici je mnohem lépe stravitelná, obsahuje více živin a její lepek nezatěžuje tolik náš trávicí systém.
Společnost PRO-BIO, s.r.o. se od počátku svého podnikání specializuje na špaldové produkty a jejich zpracování uzpůsobila i technické vybavení svého bio mlýna.
 
Na loupání špaldy používáme tradiční rakouskou loupačku, kdy během procesu loupání nejsou jednotlivá zrna poškozena. Běžné loupačky používané v České republice bohužel surovinu často poškozují a zpracované zrno je pak následně například bez špičky, která obsahuje nejcennější část - obilný klíček.
 
V našem mlýně nezahříváme obilí na tak vysoké teploty, jak je to běžné jinde. Špalda z PRO-BIO proto patří k nejlepším v naší republice, je bez pluch, nečistot a příměsí, a díky šetrnému loupání a mletí má vysokou nutriční hodnotu.


Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků