Přemýšlím...

Cukr kokosový PURE Bio Kulau

Produkt není k dispozici.

100% bio kokosový cukr vyrobený z nektaru květů jávských kokosových palem


BIO kokosový cukr vyrobený z nektaru květů jávských kokosových palem s vysokým obsahem inulinu, zinku a železa.
 
Slaďte zdravěji!
 
Kokosový cukr od Kulau je 100% BIO, má jemnou konzistenci, rychle se rozpouští a v neposlední řadě má oproti jiným cukrům i nezanedbatelné zdravotní výhody.
 
Jakmile ho jednou ochutnáte, hned se vám vryje do paměti jeho lehce nadýchaná karamelovo - kakaová příchuť, která zaručeně vylepší všechny sladké pokrmy a nápoje. Pokud rádi sladíte, zvažte stejně jako my výhody, které kokosový cukr přináší. Zařazení do běžného užívání můžeme jen a jen doporučit a není to jen pro jeho kouzelnou chuť, ale také pro životní pohodu a zdraví, které jdou ruku v ruce. 
 
Více než čtvrtinu složení kokosového cukru tvoří vláknina inulín, která se netráví v žaludku, ale ve střevech, kde působí jako probiotikum a vyživuje „ty hodné“ bakterie, které se nám starají o správnou funkci zažívání, a to zejména v oblasti tlustého střeva. Tím omezují riziko vzniku rakoviny v této části trávícího traktu. Inulín také napomáhá regulaci cukru v krvi, metabolismu tuků a posiluje naši imunitu.
Zinek pomáhá udržovat naši pleť, vlasy a nehty krásné.
Železo je zase významnou součástí barviva hemoglobinu – složky červených krvinek, která na sebe váže molekuly kyslíku. Životně důležitý kyslík je pak rozváděn krevním řečištěm ke každé buňce v našem těle.
 
Glykemický index udává rychlost, s jakou naše tělo využije glukózu (součást cukru) z přijaté potravy. Díky svému nízkému glykemickému indexu (GI=35) je kokosový cukr vhodným sladidlem pro ty, kteří si hlídají výkyvy hladiny krevního cukru, nebo chtějí zhubnout - vláknina obsažená v kokosovém cukru navozuje pocit sytosti. I když zrovna nebojujete s nadváhou, určitě se hodí i fakt, že kokosový cukr je s 1595 kJ o něco málo dietnější variantou klasického bílého cukru s 1680 kJ na 100g. Vděčí za to zejména vysokému podílu vlákniny s nižší energetickou hodnotou. Kokosový cukr má o něco nižší sladivost než standardní bílý cukr. Výhody kokosového cukru jsou více než zřejmé - není to jen další zbytečná prázdná kalorie, ale může v našem jídelníčku plnit z části i funkci zdravé výživy.
 
Co si ale s tímhle kokosovým vylepšovákem počít v kuchyni? Kokosový cukr se pro svou krásnou karamelovo-kakaovou chuť a rychlou rozpustnost výborně hodí k doslazení kávy, čajů a drinků. Napadlo Vás Mojito? Nebo Caipirinha? Tak to Vás napadlo správně, protože přesně do těch se kokosový cukr hodí perfektně! Využijete ho i při přípravě jakýchkoliv dezertů. Co třeba příště vytvořit karamelovou krustu na Creme brulée právě z kokosového cukru? Nikdo neodolá... Nebojte se kokosovým cukrem sladit a Vaše jídla a nápoje budou zase o něco zdravější :-)

A jak kokosový cukr vzniká? Je to o něco zdlouhavější proces, ale o to zajímavější. Poupata květů kokosových palem se každý den seříznou tak, aby šťáva, kterou obsahují, odkapávala do připevněných bambusových nádob. Vždy jednou denně se obsah bambusové nádobky slije a svaří na otevřeném ohni v obří wok pánvi do hustého sirupu, který se následně nechá vychladnout. Celý tento proces probíhá za neustálého míchání a trvá i několik hodin. Po odpaření se už nechá takto vzniklá surovina pouze uschnout na sluníčku. Jakmile je toto hotovo, stačí jí už jenom podrtit, vzniklý cukr zabalit a připravit na cestu k nám do našich kuchyní.

 



Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků