Přemýšlím...

Datlový "cukr" - přírodní sladidlo 100 % BIO 250 g Rapunzel

Produkt není k dispozici.

fair trade, bio


Datlové sladidlo (nepřesně "cukr") se vyrábí z čerstvých tuniských datlí, vypěstovaných v rámci fair trade projektu Hand in Hand. Datle se nejprve prohřejí horkou parou, což urychlí cukernatění a zajistí rovnoměrnou konzistenci. Poté jsou usušeny a namlety na jemný prášek - datlový cukr. Používáme jej na pečení a ke slazení různých pokrmů - desertů, ochucených jogurtů, müsli směsí, palačinek a kaší, ale i do orientálních pokrmů a ajurvédských snídaní. Můžeme jím úplně nahradit cukr v pekařských receptech, ale musíme počítat s tím, že sladí o něco méně. Datlový cukr není vhodný ke slazení nápojů, protože se vodě zcela nerozpustí (obsahuje nerozpustnou vlákninu).


Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků