Přemýšlím...

Přepuštěné máslo Ghí - levandulové České Ghíčko

Produkt není k dispozici.

čistý máselný tuk s levandulí


Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, nepřepaluje se. Vydrží až rok, nemusí se chladit. Má blahodárné účinky na vaše zdraví. A v neposlední řadě krásně voní a dobře chutná.

Levandule má sklidňující účinky. V kombinaci s ghíčkem je to dokonalý balzám pro neduhy na kůži - ekzémy, podráždění, lupenku, jizvy…
Ovšem v kuchyni např. na brambory, do sušenek, na ryby… mňam.

Ghí je vyrobeno podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto zpracovávaly máslo v době největší produkce mléka, aby se nezkazilo. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve sklepě velmi dlouho! Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo, někde známé jako  šmolc, používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

 



Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků