Přemýšlím...

Tmavý Pu Er v mandarince Good Tea

Produkt není k dispozici.
Čaj Pu Er nebyl první druh čaje, který byl balen do mandarinkové slupky, předcházel mu čaj Oolong, pouze u kterého můžeme tento způsob balení považovat za původní. Slupka mandarinky Xin Hui obsahuje přibližně 20 g čaje Pu Er z oblasti Menghai v čínské provincii Yunnan a jeho stáří je přibližně 5 let. Proces výroby zahrnuje vydlabání vnitřku mandarinky, ruční plnění slupky čajem Pu Er a sušení na přímém slunci, které se postará nejen o vysušení kůry, ale i její sterilizaci. Čaj Pu Er následně zraje uvnitř mandarinky, přičemž pomyslné víčko obalu, horní čast slupky, je odklopené a čaj během stárnutí absorbuje vůni mandarinky a do jeho chuti se tak dostávají jemné citrusové tóny. Zalévá se buď Pu Er samotný, nebo pro výraznější citrusovou chuť Pu Er dohromady se slupkou mandarinky.
 
Někteří prodejci tvrdí, že čaj v mandarince dále zraje, ale čaj Pu Er se dokáže dále vyvíjet pouze za přítomnosti dostatečného množství vzduchu, tudíž pouze v dobře prodyšném obalu. V tomto případě mandarinka obsahuje Pu Er vyšší střední třídy, který sice má schopnost ve vhodných podmínkách dále zrát, ale výrobce jej předurčuje pro okamžitou spotřebu. Trvanlivost takto baleného čaje Pu Er je velmi dlouhá a to minimálně několik let, jako ostatně u většiny čajů Pu Er.


Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků