Přemýšlím...

Umeocet BIO 250ml Danfood

Produkt není k dispozici.

rýžový ocet


Umeocet je tradiční japonské ochucovadlo, které vzniká při výrobě Umeboshi švestiček. Plody švestiček Ume jsou nakládány do slaného nálevu do sudu a zatíženy. Tekutině, která se během procesu shromažďuje na dně sudu, se říká umeocet. Nejde však o klasický ocet, neboť místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slano-kyselou chuť. Zachovává si většinu příznivých účinků jako Umeboshi švestky. Umeocet obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů, vitamínů. Výrazně snižuje kyselost organismu, napomáhá překyselení a vyrovnává tím pH krve. Umeboši se tradičně používají pro zažívání a proti únavě. Kyselina pikrová, rovněž obsažená v těchto švestkách, stimuluje funkci jater a ledvin, aby rozpouštěly a vylučovaly toxické látky z těla. Tím posilují odbourávání alkoholu. Umeocet je vhodná náhrada za běžný ocet. Příjemně osvěží především v letních měsících.


Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků