Přemýšlím...

Vařím s láskou bez lepku, mléka, vajec

Produkt není k dispozici.
Při celiakii, případně nesnášenlivosti mléka a/nebo vajec ve stravě z důvodu alergie nebo intolerance? To je téma kuchařské knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka a vajec, která se objevila na pultech obchodů se zdravou výživou 8. 7. 2010. Více se o knize dočtete v sekci Vařím s láskou a Články.

Snímky ve Fotogalerii jsou ochutnávkou mých receptů z knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka a vajec (a nejen z ní), kde žádná receptura neobsahuje lepek, mléčný cukr ani mléčnou bílkovinu.

Všechny recepty jsou vhodné pro celiaky i lidi s nesnášenlivostí mléčných výrobků, ať již jde o potravinovou alergii či intoleranci (1).

Kniha je určena v rámci stravování při nesnášenlivosti slepičích vajec, případně másla. Všechny receptury, které obsahují vejce a máslo, zahrnují také popis přípravy a seznam ingrediencí s bezlepkovou náhradou vajec a rostlinným tukem.

Existují skvělé a neprávem opomíjené suroviny, ze kterých se dají uvařit skvělá jídla také při stravování s potravinovým omezením kvůli celiakii a dalším zdravotním problémům. Nepřibírá se po nich na váze tak snadno jako po pšeničném pečivu, těstovinách a dalších potravinách obsahujících lepek, ale i kravské mléko nebo nadměrné množství slepičích vajec.

Receptury v knize Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec pracují pouze se surovinami, které jsou pro většinu lidí lehce stravitelné a nepůsobí jim při přiměřené konzumaci problémy: sezónní ovoce a zelenina, houby, kvalitní maso, vejce, máslo, ořechy a suché plody, bylinky a široká škála přírodních přísad.

Pokud potřebujete začít vařit zcela nově, bez potravin, které jste dosud běžně používali, věřím, že Vám kniha bude spolehlivým průvodcem. Energie vložená do přípravy jídla se Vám bohatě vrátí: ať už jako příjemný pocit z dobrého jídla, dostatek energie nebo zlepšení zdravotního stavu. Na čem jiném už by člověku mělo záležet než na dobrém jídle?



Související produkty
Zasílání novinek e-mailem
Půjčovna šátků